RETEAUA EUROPEANA DE TRANSFER TEHNOLOGIC INNOVATION RELAY CENTRE (IRC)

'TEHNOLOGII, PARTENERI, COMPETITIVITATE'


    Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, in calitate de partener al consortiului IRC Romania, consortiu integrat in reteaua europeana de transfer tehnologic IRC ADUCE APROAPE DE DUMNEAVOASTRA UN INSTRUMENT PUTERNIC DE CAUTARE DE PARTENERI SI SOLUTII TEHNOLOGICE PENTRU AFACERILE DUMNEAVOASTRA.

    Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa contactati echipa noastra, pentru o colaborare activa si care va poate aduce beneficii economice prin serviciile pe care le veti gasi prezentate detaliat in materialul de mai jos. In perioada de competitie acerba care urmeaza, avantajele utilizarii unor tehnologii inovatoare precum si stabilirea unor relatii cu parteneri cu mare experienta in domeniile dumneavoastra de activitate va pot consolida si dezvolta afacerile pe care le desfasurati. In speranta unei colaborari cat mai utile si cu rezultate cat mai bune, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi asteapta cu interes colaborarea dumneavoastra.

    Misiunea Centrului Releu pentru Inovare (reteaua IRC) este de a sprijini inovarea si Transferul Transnational de Tehnologie in Europa prin intermediul unei game de servicii specializate de asistenta a afacerilor. Serviciile IRC sunt primordial orientate catre IMM urile bazate pe utilizarea de tehnologii, dar sunt disponibile si catre marile companii, institute de cercetare, universitati, centre tehnologice, incubatoare de afaceri sau agentii de inovare. Primele IRC-uri au fost infiintate in 1995 cu sprijinul Comisiei Europene. Scopul a fost acela de a creea o platforma pan-europeana de stimulare a transferului transnational de tehnologie si de a promova inovatiile.

    In ultimii 5 ani, lucrand in stransa cooperare IRC urile au asistat in negociere peste 12.500 de transferuri transnationale de tehnologie (TTT), si au ajutat peste 55.000 de companii client in gasirea de parteneri pentru cerintele lor de tehnologie sau in exploatarea in piata a rezultatelor cercetarii.
    Personalul retelei IRC (un total de aproape 1.000) este format din specialisti cu experienta in domenii ca afaceri, industrie si cercetare. Pana in prezent, acestia au facilitat mai mult de 1.000 transferuri transnationale de tehnologie - acorduri semnate pentru vanzarea, licentierea, distributia sau dezvoltarea in comun a noilor tehnologii. Astazi, 71 IRC-uri regionale pe teritoriul a 33 tari - cele 25 state membre, Romania, Bulgaria, Islanda, Norvegia, Elvetia, Turcia si Chile.


   
© CCIA Calarasi