Noutăți

CONVOCATOR AGA CCIA CALARASI

CONVOCATOR AGA 05.04.2023

TOPUL FIRMELOR 2022

Vineri, 25 noiembrie, C.C.I.A. Călărași a premiat excelența în afaceri

Galerie foto de la eveniment:

Servicii şi soluţii tehnologice inovative, un eveniment tematic organizat la Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Călăraşi

Invitație eveniment 19.10.2022

Convocator Adunare Generală a Membrilor din 31.03.2022+ Bilant

CONVOCATOR AGA + BILANT

Convocator Adunare Generală a Membrilor din 21.04.2021, bilanț 

CONVOCATOR AGA CCIA CALARASI

STRATEGIA DE DEZVOLTARE DURABILĂ A JUD CL -consultare publica 17.11.2020

Topul firmelor Călărășene 2020

Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Pompei Samarian” Calarasi dorește să angajeze  medici  in urmatoarele  specialitati:

-1 post medic specialist medicina interna – sectia medicina interna;

– 2 posturi medic specialist gastroenterologie – sectia medicina interna;

-1 post medic specialist nefrologie – compartiment nefrologie, sectia medicina interna;

– 3 posturi medic specialist neurologie – sectia neurologie;

– 4 posturi medic  specialist cardiologie – sectia cardiologie;

– 1 post medic  specialist oncologie medicala – sectia oncologie medicala;

– 1 post medic specialist boli infectioase – sectia boli infecţioase;

– 2 posturi medic specialist pediatrie – sectia pediatrie;

– 1 post medic primar pediatrie – sectia pediatrie;

– 1 post medic primar ATI – sectia ATI;

– 10 posturi medic specialist ATI –sectia ATI;

– 1 post medic specialist  neonatologie – sectia neonatologie;

– 1 post medic primar epidemiolog – compartiment de prevenire a infectiilor asociate actului medical;

-1 post medic specialist boli infectioase – compartiment de prevenire a infectiilor asociate actului medical;

-1 post medic specialist epidemiolog – compartiment de prevenire a infectiilor asociate actului medical;

-1 post medic specialist oftalmologie – cabinet oftalmologie-ambulator integrat;

-1 post medic specialist radiologie – laborator radiologie si imagistica, ecograf,computer tomograf -ambulator integrat;

-3 posturi medic specialist medicina de urgent – U.P.U.;

Pentru angajare sunt necesare următoarele acte:

– cererea în care se menționează postul pentru care dorește să concureze;

– copia de pe diploma de licenţă şi certificatul de specialist  sau primar;

– copie a certificatului de membru al organizației profesionale cu viza pe anul în curs;

– asigurare malpraxis;

– cazierul judiciar;

– adeverinta  medicala din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic și neuropsihic pentru exercitarea activității pentru postul pentru care candidează;

– copia actului de identitate în termen de valabilitate

__________________________________________________

 

C.C.I.A. Călărași a semnat proiectul CBC LABORLAB

 

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, Marian Drăgan, a semnat, joi, 4 mai 2017, împreună cu reprezentanții BRCT Călărași și ai Asociației Române pentru Transfer Tehnologic și Inovare, filiala Mehedinți, contractul de finanțare pentru proiectul transfrontalier: ”CBC LABORLAB –Dezvoltarea unei piețe a forței de muncă integrată și favorabilă incluziunii la nivel transfrontalier”.
Obiectivul principal al programului este de a încuraja integrarea în zona transfrontalieră a forței de muncă și mobilitatea pe piața muncii.
Liderul proiectului este CCIA Călărași, iar parteneri sunt: Asociația Română pentru Transfer Tehnologic și Inovare, filiala Mehedinți, Camera de Comerț Ruse și Camera de Comerț Vratsa – Bulgaria.

Valoarea totală a proiectului este de 723.193 de euro, iar durata de implementare este de 18 luni, începând cu luna mai 2017.

 

 

Topul Firmelor Județene 2016

 

Conducerea Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Călărași felicită toate companiile călărăşene care au reuşit performanţa de a se clasa în TOPUL FIRMELOR din judeţul Călărași, ediţia 2016.

Clasamentul de TOP – cel mai important şi cuprinzător clasament al comunităţii de afaceri, a fost realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor.

Gala Mediului de Afaceri a avut loc vineri, 30.09.2016 și a reunit, alături de antreprenori şi manageri, reprezentanţi ai mediului politic, ai administraţiei publice locale și ai mass media.

Catalogul editat și tipărit cu acest prilej cuprinde clasamentul firmelor, precum şi datele de identificare şi de contact ale acestora. Catalogul va fi distribuit pe multiple canale – delegaţii de afaceri străine, firme româneşti, autorităţi publice centrale şi locale, secţiile comerciale ale ambasadelor.

Catalogul constituie o excelentă oportunitate de promovare a companiilor, inclusiv prin inserturile publicitare, atât în varianta tipărită, cât şi în varianta electronică.

Dacă doriţi să intraţi în posesia Catalogului și/sau a diplomelor obţinute de firma dumneavoastră, adresaţi-vă la secretariatul CCIA Călărași sau pe e-mail cciacl@cciacl.ro.

De asemenea, puteți vizualiza online Catalogul apăsând AICI – link catre topul firmelor

 

 

 

NOU SERVICIU PRESTAT DE CAMERA DE COMERT,INDUSTRIE SI AGRICULTURA CALARASI RAPORT RISC PARTENER

S-a lansat un nou serviciu de rating pentru companii – RiscPartener, un raport unic, furnizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi.

Raportul contine informatii juridice si financiare actualizate despre afacerile din Romania, inclusiv limitare comandata de credit marfa, este insotit de o analiza ampla a companiei pentru care se executa interogarea si va fi emis in timp real.

Acesta analizeaza criterii precum buna reputatie, solvabilitatea, profitabilitatea operationala, potentialul de export, incidentele de plata inregistrate, aferente companiilor pentru care se solicita emiterea raportului.

De ce este necesar un Raport Risc Partener?

  • pentru eficientizarea procesului decizional, companiile au nevoie de informatii clare si detaliate despre partenerii lor de afaceri existenti si potentiali;
  • pentru ca, in actualul context economic, reprezinta un instrument esential pentru gestionarea riscurilor;
  • pentru ca este un mijloc de a analiza concurenta – sintetizeaza cele mai relevante informatii de afaceri;
  • pentru ca permite calcularea indicilor de lichiditate si solvabilitate, conform standardelor general agreate;
  • pentru ca ofera explicatii extinse, accesibile, inclusiv pentru utilizatori fara background financiar – economic aprofundat;
  • pentru ca ofera o radiografie a evolutiei companiilor;
  • pentru ca ofera o analiza cu privire la stabilitatea companiilor si probabilitatea acestora de a intra in insolventa, precum si o radiografie a litigiilor acestor companii

Raportul Risc Partener se elibereaza in format electronic, costul acestuia fiind doar de 100 lei + TVA.

Solicitati eliberarea acestui Raport, contactand Biroul de Informare si Asistenta al CCIA Calarasi la telefon: 0242311161 sau e-mail: cciacl@cciacl.ro

 

Gazduirea unui banner pe site-ul cciacl.ro

In contextul preocuparilor organizatiei noastre de a veni in sprijinul dezvoltarii activitatii  agentilor economici, lansam o noua oferta pentru dumneavoastra: gazduirea unui banner publicitar  al firmei pe care o reprezentati pe www.cciacl.ro.

Cerinte tehnice: dimensiunea banner-ului sa fie 200×100 pixelli.

Costurile aferente acestei promovari sunt de 50 euro/ an + T.V.A.

Pentru relatii suplimentare, va stam la dispozitie:

 

 

 

 

In perioada de programare 2014-2020

Peste trei miliarde de euro pentru IMM-uri

“In perioada de programare 2014-2020, peste trei miliarde de euro sunt alocate pentru a sprijini activitatii IMM-urilor, conform propunerii de Acord de Parteneriat transmise Comisiei Europene la sfarsitul lunii martie. Proiectele IMM-urilor vor fi finantate prin Programul Operational Regional, Programul Operational Competitivitate, Programul National pentru Dezvoltare Rurala, dar si prin Programul Operational pentru Pescuit. Totodata, am prevazut mai multe tipuri de activitati care vor sustine indirect activitatea firmelor din aceasta categorie. Acordam o atentie deosebita sprijinirii activitatii IMM-urilor in conditiile in care analizele arata ca in Romania sunt doar 20 de IMM-uri la o mie de locuitori, numar de trei ori mai mic decat media inregistrata la nivelul UE”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la Reuniunea ministeriala informala a ministrilor responsabili pe tema politicii de coeziune, organizata de catre presedintia greaca, la Atena.

Reuniunea ministeriala informala a fost organizata pentru a facilita intalnirea tuturor ministrilor responsabili cu politica de coeziune din statele membre, discutiile concentrandu-se asupra domeniilor care vizeaza potentialul de crestere, crearea de noi locuri de munca, actiunile de promovare economica, sociala si teritoriala, in conformitate cu Strategia Europa 2020, in sensul revitalizarii economiei europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Biblioteca legislativa LEGALIS 2.0

Legalis 2.0 este un produs complex care se adreseaza profesionistilor, ca instrument de documentare si informare juridico-legislativa, necesar in activitatea de zi cu zi, scalabil, mobil si atotcuprinzator prin modulele sale de legislatie romana completa, jurisprudenta romana si europeana, doctrina, monitor oficial, bibliografie, comentarii si reviste de gen incluse.

Este un instrument de lucru profesional, unic in Romania datorita modulelor din componenta sa, folosit in prezent de practicieni si teoreticieni din toate domeniile de activitate (Ministerul de Justitie, institutii de stat, universitati de stat sau private, banci, case de avocatura, birouri notariale, importante societati comerciale de stat sau private, etc.) magistrati, avocati, profesori, manageri, economisti, consilieri juridici, etc., ce isi desfasoara activitatea in sistemul de stat sau privat, la toate nivelele.

In atasament aveti o scurta prezentare a bibliotecii juridice Legalis 2.0, cu mentiunea ca oferim la cerere acces gratuit in baza unui cont de test, pentru o perioada de timp determinata, in vederea testarii functionalitatii si utilitatii Legalis 2.0.

 

 

 

Victor Ponta: Proiectele evaluate si nefinantate in 2007-2013 vor primi finantare in 2014-2020

Vineri, 29 noiembrie 2013, premierul Victor Ponta a anuntat ca proiectele depuse si evaluate in perioada 2007-2013, care nu au obtinut finantare in pofida indeplinirii conditiilor de eligibilitate, vor fi finantate incepand cu 2014, din alocarea aferenta urmatorului exercitiu financiar.

“Imi doresc sa luam o decizie pe care am discutat-o in cadrul Guvernului, extrem de importanta pentru proiectele care nu intra in finantare in 2007-2013. Sa nu le spunem oamenilor si institutiilor care au avut proiecte sub linie ca au lucrat degeaba si sa luam decizia ca proiectele sa se finanteze in continuare, din 2014-2020”, a declarat primul ministru.

Finantarea proiectelor deja evaluate din alocarea pentru urmatoarea perioada financiara a fost confirmata si de ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. “Sunt proiecte care au fost deja evaluate, dar fara finantare. Nu are rost sa fie depuse inca o data. Daca respecta toate regulile, vor fi finantate”, a declarat Teodorovici pentru www.fonduri-structurale.ro. Conform ministrului, decizia se va aplica orizontal, pe toate programele operationale, in limita finantarii disponibile.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei de presa organizate de Ministerul pentru Societatea Informationala, cu prilejul semnarii a 52 de contracte de finantare in cadrul POSCCE, pentru proiecte de implementare a Registrelor Agricole Electronice, de e-guvernare si interoperabilitate.
                                                                                                                                                                                       Sursa: www.fonduri-structurale.ro

 Masuri cu impact semnificativ pentru mediul de afaceri

SIMPLIFICAREA PROCEDURII DE ACHIZITII PENTRU BENEFICIARII DE FONDURI EUROPENE DIN MEDIUL PRIVAT 

  Heritage for RO-BG economy

 

 O economie transfrontaliera care protejeaza mostenirea  culturala si naturala in Romania si Bulgaria

  Proiect finantat prin Programul Interreg V-A Romania Bulgaria

 Prezentarea STRATEGIEI DE DEZVOLTARE A UNEI ECONOMII CARE PROTEJEAZĂ RESURSELE NATURALE ȘI CULTURALE ÎN ROMÂNIA ȘI BULGARIA

 Scopul Strategiei transfrontaliere

Proiectul de cooperare transfrontalieră propune, în ansamblu, promovarea de noi concepte de desfășurare a activităților economice, prietenoase față de patrimoniul cultural și natural, care să asigure o abordare sustenabilă a moștenirii.

Principalul rezultat al proiectului este Strategia transfrontaliera pentru promovarea unei economii care protejează resursele culturale și naturale în România și Bulgaria care are ca scop îmbunătățirea utilizării sustenabile a moștenirii și resurselor naturale și a moștenirii culturale, prin realizarea unui cadru de ghidare a comunității de afaceri, cu implicarea stakeholderilor și a actorilor locali, propus spre aplicare voluntară de către firme.

Lucrarea se bazează pe cercetarea contextului național și internațional privind protecția și valorificarea patrimoniului, precum și pe consultări ale stakeholderilor și mediului de afaceri de pe granița româno-bulgară în ce privește percepția acestora asupra relației mediu de afaceri – patrimoniu valorificat economic direct sau indirect.  http://heritagerobg.eu/ro/rezultate/