Despre noi

Despre Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași

Pe 28 iunie 1990, la sediul Prefecturii Calarasi a avut loc reuniunea de constituire a Camerei de Comert si Industrie Calarasi, in al carei prim statut se prevedea ca aceasta organizatie – autonoma si neguvernamentala – este continuatoarea de fapt si de drept a Camerei de Comert si Industrie Calarasi, infiintata inca din 1925 si desfiintata in mod abuziv in februarie 1949.

Prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 799 din 23 iulie 1990, s-a recunoscut infiintarea Camerei de Comert si Industrie Calarasi, careia i s-a conferit personalitate juridica, conform legii. In 1994, in cadrul adunarii generale a membrilor Camerei, s-a hotarat extinderea domeniului de activitate si completarea denumirii, titulatura prevazuta de statut fiind Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, avand in vedere numarul mare al agentilor economici din judet care-si desfasoara activitatea in agricultura.

Dupa 25 ani de activitate, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi a reusit sa se impuna in randul institutiilor de profil, atat la nivel judetean, cat si la nivel national, ca fiind o organizatie reprezentativa pentru mediul economic local.

O privire retrospectiva asupra evolutiei mediului de afaceri local ne ofera o imagine incurajatoare, chiar daca diferite probleme – lipsa de predictibilitate, cadrul legislativ greoi si instabil, legi, decizii guvernamentale, instructiuni de aplicare si reglementari care, datorita ambiguitatii genereaza confuzii – afecteaza activitatea firmelor.

Exista circa 6000 de agenti economici activi, in judet, multi rezistand pe piata din 1991. De la an la an apar firme noi, care se impun repede in peisajul economic. Diferite companii multinationale au ales sa se instaleze in judetul nostru. In mediul rural, incep sa se dezvolte activitati non-agricole. Tot mai multe firme implementeaza proiecte cu fonduri europene. Iata argumente pentru a privi cu incredere spre viitor gandind strategic si inovativ, actionand constructiv si aplicat.

Marian DRĂGAN
Președintele Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură a Județului Călărași.

 

Colegiul de Conducere CCIACL

Numele si prenumele    Institutia 
 DRAGAN MARIAN  CONFORT S.A.
 MANDRUTESCU SILVIA  B.R.D., Suc. Calarasi
 RANETE LORICA  KOMORA S.R.L.
 DUMBRAVA VIRGIL  ELMET PROEX S.R.L.
 VARDIANU ILIE  COLT S.A..
 ILIUTA VASILE  CONSORTIU DE EXTENSIE SI

DEZVOLTARE RURALA , VILCELELE

 ION AURELIA  MEDIA PRINT S.R.L.
 PANDEA NICOLAE  PRIMARIA STEFAN cel MARE
 PESTRITU ADRIAN  TRUST S.R.L., OLTENITA
DEGANELLO ENRICO  DONALAM S.A.
 CUPRINSU LUCIAN  PMG PROJECT MANAGEMENT

GROUP S.R.L.

 ILISEI PUIU PILIS S.R.L.
 CLONDIR RAZVAN  UBQ S.R.L.

 

Organigrama CCIACL

Statut CCIACL